Januártól ismét lehet igényelni az 5000 dináros üdülési utalványt

(Fotó: Kanizsai Gyógyfürdő)

2023. november 20. [15:32]

Betűméret:                     

Január 1-jétől további 500.000 üdülési utalványt oszt szét az állam, ezt Aleksandar Vučić jelentette be a minap Banja Koviljačán, a felújított Podrinje szállodában tett látogatása alkalmával. Az államfő azt is kifejtette, hogy meg kell találni annak a módját, hogy az idei, még kihasználatlan 40 ezer üdülési utalvány határidejét meghosszabbítsák a következő évre.

Az idén két alkalommal összesen 200 ezer, belföldi üdülésre felhasználható, 5.000 dinár értékű üdülési utalványt osztottak szét az igénylők között. Az utalvány kizárólag idegenforgalmi létesítményekben használható fel, és legkevesebb 5 éjszakára vonatkozik. Az igényléshez szükséges dokumentumokat személyesen lehet átadni. Kiskorúak esetében a szülő, törvényes gyám nyújthatja be az igénylést.

Az utalványokat nyugdíjasok, 65 évnél idősebbek, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában szereplő munkanélküliek, a szociális-, és rokkantsági juttatásban részesülők, illetve az ápolóik kérvényezhetik. Továbbá azok a munkavállalók, akiknek a bére nem haladja meg a 70.000 dinárt havonta, háborús és civil rokkantak, akiknek a havi juttatása nem több, mint 70.000 dinár, hadi özvegyek, aktív mezőgazdasági státussal rendelkező egyének, akiknek nincs más bevételi forrása, illetve az egyetemisták.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!