Brnabić: Hatmilliárd euró a vasútépítésre

Ana Brnabić
Ana Brnabić (Fotó: Tanjug/Strahinja Aćimović)

2021. szeptember 13. [16:30]

Szerbia hatmilliárd eurót kíván befektetni a vasúti projektekbe, ami az ország vasúti forgalmának, valamint a régió országaival és az Európai Unióval való összeköttetés teljes modernizációjához vezet majd, jelentette ki Ana Brnabić miniszterelnök.

"A vasúti közlekedés a vízi közlekedés mellett a legfontosabb közlekedési mód, és 2014 óta, amikor elkezdtünk beruházni a vasúti hálózatba, több mint 600 millió eurót fektettünk be" - mondta Brnabić a sajtótájékoztatón, miután megtekintette a Connecting Europe Express mozdonyt a belgrádi központi vasútállomáson.

Szerbia hatmilliárd eurót fektet be azokba a projektekbe, amelyekhez jelenleg dolgozza ki a projektdokumentációt, vagy az EU segítségével tanulmányozza az indokoltságot és a környezetre gyakorolt ​​hatást, nyilatkozta Brnabić.

"A legfontosabb projektek a Belgrád-Budapest gyorsvasút, amelybe kétmilliárd eurót fektetnek be, és a 10-es vasúti korridor, amelybe az EU, valamint az Európai Fejlesztési Bank kétmilliárdot ruház be” - mondta Brnabić.

Az Európai Bizottság Mobilitáspolitikai és Közlekedési Főigazgatóságának igazgatóhelyettese, Maja Bakran Marčić kijelentette, az Európai Unió a cselekvési tervvel összhangban 30 milliárd eurót különített el a Nyugat-Balkán fenntartható közlekedési és vasúti infrastruktúrájába történő beruházásokhoz. (Nova.rs)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!