Velence 70 millió eurót veszít a hagyományos karnevált kísérő tömeg elmaradása miatt

A velenceiek bánják is, meg nem is, hogy idén elmarad a karnevált kísérő tömeg
A velenceiek bánják is, meg nem is, hogy idén elmarad a karnevált kísérő tömeg

2021. február 16. [10:50]

Betűméret:                     

Karnevál-szezon van Velencében, de az utcákon több koronavírus elleni védőmaszkot viselő embert látni, mint maskarába öltözöttet.

Külföldiek a járvány miatt nem jöhettek a karneválra, így 3 millióval kevesebben tartózkodnak az olasz városban, mint rendesen az évnek ebben a szakaszában.

A hoteleknek mindössze tizede van nyitva, de azok is üresek. A gondolásoknak sincs miért vízre szállniuk, a maszkkészítő kisiparosok pedig csak internetes megrendelésre dolgoznak, mert senki sem tér be az üzletükbe.

- 35 éve csinálom ezt, de ilyen karnevált még soha nem láttam – mondja egy mester, Hamid Seddighi.

Idén minden ilyenkor szokásos közösségi rendezvényt töröltek. A hagyományos karneváli figurák ugyan fel-felbukkannak, de alig valaki készít képet róluk.

- Szerintem jó ez. Át kell értékelnünk néhány dolgot, mert ami például tavaly is volt itt, az már túl sok – mondja a Comedia Del Arte intézet igazgatója, Gianni de Luigi.

Hogy pontosan mire gondolhatott, azt egy nemesembernek öltözött férfi fejtette ki bővebben.

- Hogy milyen jövőt szeretnénk Velencének? A várost felemelő új projektek kellenek. Fontos, hogy a művészetben, a szépségben, a turizmusban ne a mennyiség, hanem a minőség domináljon – mondta a férfi.

A karnevált a helyiek közül sokan nem szeretik, ők azt szeretnék, hogy Velence a velenceieké legyen. Az érem másik oldala viszont, hogy a város 70 millió eurót veszít az idei csonka karnevál miatt, emlékeztet az euronews.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!