Vučić ünnepélyesen megnyitotta a zlatibori gondolakabinos sífelvonót

(Fotó: Blic)

2021. január 14. [13:18]

Betűméret:                     

Aleksandar Vučić szerb államfő jelenlétében ma ünnepélyesen megnyitották a zlatibori gondolát, aki büszkeségét fejezti ki emiatt a projekt miatt.

„Azért jöttem, hogy támogassam ezt a projektet, mert államfőként örülök minden sikernek, amely csak jót hozhat a polgárok és az ország számára is”, közölte Vučić.

Hozzátette: nem azért jött a gondola megnyitójára, hogy a politikai pártokról beszéljen, hanem hogy támogassa ezt a fontos projektet.

„Nem fogják tőlem azt hallani, hogy ez a gondola rossz, mert valaki mástól származik a kezdeményezés. A legkevésbé sem érdekel, hogy kitől származik az ötlet. Azért jöttem, hogy gratuláljak, és azt hiszem, hogy Szerbiának így kellene működnie”, magyarázta Vučić.

Bejelentette, hogy ebben a térségben a Požegáig terjedő út mellett a zlatibori elkerülő út kiépítése is folyamatban van.

„Azt szeretnénk látni, hogy miként tudjuk közelebb hozni Zlatibort más városközpontokkal. Nagy a versengés Vrnjačka Banja és Zlatibor között”, mondta Vučić.

A gondolában 55 kabin található, amelyekben 10-10 hely van, a teljes beruházás értéke pedig 13 és fél millió euró. Óránként ezer utast tud szállítani a gondola. A becslések szerint a beruházások értéke tíz év alatt térül meg.

A felnőttek számára ezer dinár lesz a jegy, míg a gyerkek számára 550 dinár.

Bojana Božanić, a JP Gold gondola igazgatója szerint ezzel a gondolával ez a hegy is belép a turizmus új érájába.

„Az elkövetkező 7-10 évben az elvárásaink szerint, a gondolának köszönhetően 10 millió itt töltött éjszakát tudunk megvalósítani, és egy millió turistát tudunk ide vonzani a Zlatiborra. A gondola segít majd az új projektek realizálásában is, amelyek teljessé teszik majd a turisztikai kínálatot kereskedelmi tartalmakkal”, tette hozzá Božanić. (Blic)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!