Brnabić: A válság ellenére jók a gazdasági mutatók

Ana Brnabić
Ana Brnabić (Fotó: Tanjug/Slobodan Miljević)

2020. augusztus 2. [15:25]

Szerbia az idei év első felét 0,9 százalékos GDP-csökkenéssel zárta, ami fantasztikus eredmény a jelenlegi gazdasági válság közepette, közölte ma Ana Brnabić kormányfő.

Az ország makrogazdasági mutatóit ismertetve elmondta, az eredmények „a vártnál sokkal jobbak”.

„Kivételesen nehéz körülmények közepette, amikor a világ legerősebb gazdaságai kétszámjegyű csökkenést produkálnak, mi júniusban 0,1 százalékos enyhe növekedést értünk el, s ezzel a pénzügyminisztérium becslése szerint a második negyedével 6,5 százalékos GDP-csökkenéssel zártuk. Ez nagy dolog, s ezért szeretnék ma gratulálni a polgároknak és minden vállalkozónak is, s arra kérjük őket, folytassuk a küzdelmet, ahogy eddig is” – mondta a kormányfő.

Értékelése szerint a koronavírus-világjárvány okozta gazdasági válság ellenére Szerbiában stabil a foglalkoztatottak száma, megjegyezve, hogy a tavalyi év második negyedévéhez képest az idei év első negyedévében a foglalkoztatottak száma 1,6 százalékkal nőtt.

Ana Brnabić arról is beszélt, hogy szeptemberben és októberben még néhány, a szerb gazdaság számára fontos üzem alapkövét teszik le. (Beta)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!