Mali: A második intézkedéscsomag értéke 66 milliárd dinár és azonnal életbe lép

(Fotó: Danas)

2020. július 30. [16:53]

A gazdaságot segítő második intézkedéscsomag, amelynek értéke 66 milliárd dinár, azonnal életbe lép, jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter a Tanjugnak a szerb kormány mai ülése után, amelyen elfogadták az új intézkedéscsomagot.

Augusztus 10-éig kifizetik a már bejelentett összeget, vagyis a minimálbér 60 százalékát. Az új intézkedéscsomagban két alkalommal folyósított összeget azok a vállalatok is megkaphatják, amelyeket az előző hónapokban, vagyis a világjárvány ideje alatt alapítottak meg.

Mali értékelése szerint az új intézkedéscsomagnak, amely az előző, 5,1 milliárd eurós csomaghoz kapcsolódik, az a célja, hogy megőrizze a munkahelyeket és a termelői kapacitásokat.

„A második intézkedéscsomag azonnal életbe lép, a minimálbér 60 százalékának első kifizetését augusztus 10-éig végre is hajtjuk. Az elkövetkező pár napban közöljük majd a pontos dátumot‟, mondta Mali.

A pénzügyminiszter arra emlékeztetett, hogy a mikro-, a kis- és a közepes vállalkozások júliusban megkapták a minimálbért minden foglalkoztatott után. Ez szám szerint 235 ezer vállalatot és 1.050.000 dolgozót jelent. Nekik nem kell ismét bejelentkezniük az új csomagra, hiszen automatikusan megkapják a minimálbér 60 százalékát augusztusra és szeptemberre.

A második csomagra azok a vállalatok is jelentkezhetnek, amelyeket március 15-e és július 20-a között alapítottak.

Az állami támogatás megszerzésének feltétele, hogy a vállalat az elkövetkező három hónapban a dolgozók legfeljebb 10 százalékát bocsáthatja el.

A 66 milliárd dináros intézkedéscsomag egy része egy havi felmentést jelent a bérek utáni adók és járulékok kifizetése alól. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!