A szerb kormány holnap dönt az új gazdasági intézkedéscsomagról

(Fotó: Mondo)

2020. július 29. [13:13]

A szerb kormány holnapi ülésén fogadja el azt a jogi keretet, amely a gazdaságot segítő második intézkedéscsomaghoz szükséges, jelentette be Siniša Mali pénzügyminiszter.

A Pink televízió műsorában a miniszter elmondta, hogy minden vállalat, amely már az első csomagot is igényelte, és akinek joga van a másodikra, automatikusan megkapja azt, nem kell ismét jelentkezniük a támogatásért.

Mali kiemelte, hogy a támogatásra joguk van azoknak a vállalatoknak is, amelyeket március 15-e után alapítottak, és amelyeknek a legutóbb még nem volt lehetőségük jelentkezni. Ezen vállalatok számára fontos, hogy az alapításuk legkésőbb július 20-áig megtörtént, és hogy szeptember 15-éig jelentkezzenek a támogatásra úgy, hogy az adóbevallásban a kereset utáni adók és járulékok lejárati idejéül 2021. január 5-ét tüntetik fel.

„Ez mintegy 66 milliárd dinár további támogatást jelent augusztusra és szeptemberre. Az állam minden foglalkoztatott után 155 eurós támogatást biztosít”, közölte a pénzügyminiszter, aki arra is emlékeztetett, hogy az előző intézkedéscsomagot 1.050.000 foglalkoztatott kapta meg 235 ezer vállalatban.

Hozzátette, hogy az egyének, de a vállalatok is, további két hónap haladékot kapnak a hiteltörlesztésre.

Az első intézkedéscsomag értéke összesen 5,1 milliárd euró volt, és három minimálbér összegét fedezte foglalkoztatottanként, ebből az összegből fizették ki a 100 eurós támogatást minden nagykorú polgár számára, illetve a Fejlesztési Alap hiteleit. (Mondo, Tanjug)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!