Egyre kevesebb munka van a szerbiaiaknak Németországban?

(Fotó: Pixabay)

2020. június 29. [10:16]

A koronavírus okozta válság miatti növekvő munkanélküliség miatt a kormányzó német CDU/CSU csökkenteni szándékozik a munkaerő további bevándorlását a nyugat-balkáni polgárok számára nyújtott kedvezményekről szóló 2016-os határozat alapján.

A kormányzó koalíció munkacsoportjai megállapodtak abban, hogy a kedvezményeket, amelyek az év végén lejárnak, két évvel meghosszabbítják, de csökkentik annak a lehetőségét, hogy a képzetlen munkaerő igénybe vehesse, írja a Welt am Sonntag.

A nyugat-balkáni dolgozókra vonatkozó szabályokat öt évvel ezelőtt vezették be, miután a nyugat-balkáni országokat a biztonságos származási országok közé sorolták be, hogy csökkentsék a menekültügyi rendszeren keresztüli tömeges bevándorlást.

Habár a német kormány eredetileg azt tervezte, hogy nagyobb vita nélkül meghosszabbítja ennek a szabálynak az érvényességét, a járvány és a gazdaság állapota miatt egyes kereszténydemokraták sokkal hangosabban ellenzik ezt. Éppen ezért a nyugat-balkáni vendégmunkások a jövőben nehezebben kaphatnak majd munkát Németországban, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!