Készül Szerbia e-piaca, ahol a termelők országosan kínálhatják portékájukat

Illusztráció
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

2020. április 5. [19:45]

Betűméret:                     

A jövő hét végére valószínűleg elkészül a “szerbiai elektronikus piac”, ahol a zöldség- és gyümölcstermesztők felkínálhatják termékeiket, jelentette ki vasárnap Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter.

“Itt össze fogjuk kötni azokat, akik vásárolni szeretnének, azokkal, aki eladni szándékoznak, de azokat is, akik elszállítják az árut A-ból B pontba”, magyarázta Nedimović az RTS-nek, hozzátéve az áruforgalom és áruszállítás nem tilos azekben az időkben sem. De ugyanerre a felületre jelentkezhetnek majd be azok is, akik raktározni tudják a termést.

A miniszter szavai szerint az online felület jövő hét végére elkészül és be is üzemelik. “Ez egy alapváltozat lesz, elég sok IT-szakember dolgozik rajta. Persze, nem mi találtuk fel a langyos vizet, ilyen platformok már léteznek és működnek”, jegyezte meg a miniszter.

Nedimović kiemelte, ami a rendkívüli állapot idején a mezőgazdasági termelők magatartását illeti, ők napjaink hősei és fegyelmezetten viselik a megpróbáltatásokat.

Mint ismeretes, egyes városokban, ahol még a rendkívüli állapot bevezetése előtt bezárták a piacokat, a termelők Facebook-csoportokon keresztül szerveződtek és így kínálják portékájukat, azzal, hogy a termelők a házhozszállítást is lehetővé teszik.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!