Több mint félmillió euró van 458 szerbiai számláján

Évről évre nő a milliomosok száma Szerbiában

(Fotó: Pixabay)

2020. március 9. [10:34]

Szerbiában 458 takarékbetétes tart több mint félmillió euró számláin, írja a Blic napilap a Szerb Nemzeti Bank (NBS) adataira hivatkozva.

Habár nem ismert, hány milliomos él Szerbiában, mert nincs erről szóló nyilvántartás, az NBS ilyen statisztikája valamennyire felfedi ezt az adatot, írja a lap.

Az NBS január végi adatai szerint ezeknek a takarékbetéteseknek összesen 540 millió euró volt a számláikon. Ez azt jelenti, hogy az ebbe a csoportba tartozó személyek betétalapjának átlagértéke 1,2 millió euró körül van, írja a lap.

A jegybank a takarékbetéteket figyeli, nem a természetes személyeket külön-külön, így lehetséges, hogy valakinek több takarékbetétje van több mint félmillió euróval.

Érdekes, hogy évről évre nő a milliomosok száma, mivel 2019-ban 351-en voltak, az előző évben pedig 378-an. Azt lehet mondani, hogy a 458 takarékbetét tulajdonosai nagy bizalmat tanúsítanak az itteni bankok iránt, tekintettel arra, hogy a bankok csődje esetén az állam csak az 50 ezer euróig terjedő letéteket garantálja.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!