Több mint 15 ezer svájcifrank-hitelt váltottak már át euróba Szerbiában

(Fotó: Reuters)

2019. szeptember 16. [9:50]

Betűméret:                     

A május 7-e óta alkalmazott törvény alapján összesen 15 600 hitelt váltottak át svájci frankból euróba, ezek értéke 59,2 milliárd dinár, írja a Novosti.

A Szerb Nemzeti Bankban azt mondták, aktívan követik az átváltás folyamatát.

„A törvény alkalmazásával július végéig a svájci frankban indexált lakáshitelek mintegy 90 százalékát, vagyis körülbelül 15 600 hitelt konvertáltak át, 59,2 milliárd dinár összegben” – mondták el a jegybankban, s megjegyezték, ezek az eredmények nem véglegesek.

Mint magyarázták, figyelembe véve, hogy egyes felhasználóknak igazolt okokból nem volt lehetőségük, hogy az ajánlat átvételét követő harminc napon belül megkössék az átváltásról szóló szerződést, de elfogadták az ajánlatot, az elkövetkező időszakban nőhet az euróban indexált hitelek száma.

A lex specialis értelmében a svájci frankból euróba történő konvertálás magában foglalja a fennmaradt alaptőke 38 százalékának leírását is. A tartozás megmaradt részét átváltják euróba, a törlesztőrészleteket pedig az adott banknál idén március 31-én érvényben volt kamatláb szerint számolják el, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!