Autópálya épül Magyarország és Szlovákia között

Tájékoztató tábla az útdíjköteles M30-as autópályán
Tájékoztató tábla az útdíjköteles M30-as autópályán (Fotó: MTI)

2019. szeptember 12. [12:56]

Betűméret:                     

Az Európai Unió 552,6 millió euróval segíti a Magyarországról Szlovákiába vezető és Miskolcot a szlovák határon fekvő Tornyosnémetivel összekötő M30-as autópálya befejezését - közölte az Európai Bizottság.

Az uniós Kohéziós Alapból finanszírozott beruházás célja a forgalom felgyorsítása, a közúti biztonság javítása és a forgalmi torlódások csökkentése.A fejlesztés segíti a Balti-tenger és a Fekete-, illetve Égei-tenger menti területeket összekötő, Via Carpatia nevű európai közlekedési hálózat kiépítését.Navracsics Tibor, az oktatásért, a kultúráért, az ifjúságért és a sportért felelős biztos az uniós finanszírozással összefüggésben úgy nyilatkozott, hogy az érintett közúti összeköttetés kiépítése régóta esedékes, és közvetlen előnyökkel jár Borsod-Abaúj-Zemplén megye egymillió lakosa számára, akik a jövőben gyorsabban, biztonságosabb és kényelmesebben utazhatnak.

A jobb összeköttetés pozitív hatásai pedig végső soron Magyarország és Szlovákia számára is érezhetőek lesznek, például a foglalkoztatás, a gazdasági növekedés, a turizmus és a kereskedelem terén- mondta a magyar uniós biztos.

Az uniós finanszírozás fedezni fogja többek között egy 60 kilométeres autópályaszakasz és 48, az út felett átívelő híd megépítését. A várhatóan 2022 februárjára lezáruló munkálatokban helyi vállalatok is részt vesznek majd - közölte az uniós bizottság. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!