Megnyílt a Continental kutatási-fejlesztési központja Újvidéken

2018. március 7. [18:28]

Betűméret:                     

A német Continental vállalat ma megnyitotta a kutatási-fejlesztési központját Újvidéken, Aleksandar Vučić szerb államfő pedig úgy értékelte, hogy ez a szerbiai gazdaság számára „nagy ugrást” jelent, tekintettel arra, hogy „a beruházások és befektetők magasabb szintjéről van szó”.

Vučić elmondta, hogy Szerbia főként olyan vállalatokkal dolgozik, amelyek termeléssel foglalkoznak, de most egy „magasabb szintről” van szó.

Hívjuk vissza a fiatal szakembereket a nagyvilágból

Mindabban, amit a Continentallal elértünk, nagy szerepe van az egyetemnek, ezért Újvidéken is, és egyáltalán Szerbiában még több egyetemre van szükségünk, ahonnan olyan emberek kerülnek ki, akik a Continentaléhoz hasonló kutatási és fejlesztési központokban helyezkedhetnek el, mondta Vučić a német vállalat központjának megnyitóján Újvidéken.

A szerb államfő közölte azt is, hogy mintegy 500 fiatal szakember fog dolgozni a kutatási központban, akiknek a bére 850 és 2.500 euró között mozog majd. Vučić szerint itt az ideje, hogy a fiatalok és a szakemberek, akik külföldre vándoroltak, visszatérjenek Szerbiába, mert mint mondta, egyre több olyan munkahely lesz itt, mint amilyen most a Continental fejlesztési központjában van, a bérek pedig egyre magasabbak lesznek.

Az újvidéki Continental központ igazgatója szerbiai útlevelet kapott

Vučić ma szerbiai útlevelet nyújtott át Saša Chioringnek, a Continental német vállalat kutatási-fejlesztési központja szerbiai vezérigazgatójának, aki ezzel szerb állampolgárrá vált.

Vučić a központ megnyitóján kiemelte, hogy sok szerbiai dolgozik külföldön, ahol sok mindent megtanultak, de itt az idő, hogy ezeknek az embereknek egy részét visszahívják Szerbiába, ahol sok munka vár rájuk. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!