Felbecsülhetetlen környezeti károkat okoz a Mauritiusnál zátonyra futott teherhajóból kiömlő gázolaj

Amerikai műholdas felvételek alapján csak augusztus 6. és 11. között a tízszeresére nőtt az olajszennyezés kiterjedése - mostanra elérte a 27 négyzetkilométert
Amerikai műholdas felvételek alapján csak augusztus 6. és 11. között a tízszeresére nőtt az olajszennyezés kiterjedése - mostanra elérte a 27 négyzetkilométert (Fotó: MTI / EPA / Pierre Dalais)
(Fotó: AFP / Dev Ramkhelawon)
Önkéntesek segítenek a kár csillapításában
Önkéntesek segítenek a kár csillapításában (Fotó: AFP / Jean Aurelio Prudence)
(Fotó: AFP / Beekash Roopun)

2020. augusztus 16. [18:29]

A panamai zászló alatt hajózó, Wakashio nevű, rakomány nélküli japán teherhajó július 25-én futott zátonyra Mauritiusnál.

Felbecsülhetetlenek a környezeti károk, és máris a történelem egyik legsúlyosabb környezeti katasztrófájaként emlegetik a japán teherhajó zátonyra futását, ami miatt napok óta szivárog a gázolaj az óceánba. Pár napja sikerült megállítani a szivárgást, de a 300 méter hosszú hajótest nem bírta tovább: kettétört, így a megmaradt gázolja újra szivárogni kezdett.

Már több, mint ezer tonna gázolaj jutott az óceánba, hatalmas területen fenyegetve a korallzátonyt és a teljes élővilágot, a pusztulással.

Az afrikai szigetország, a világ egyik leggazdagabb és legérintetlenebb tengeri élővilágnak ad otthont - olvasható a hirado.hu oldalon. (Origo)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!