Eloltották a San Diegó-i hadihajón keletkezett tüzet

Az oltásban mintegy 400 tengerész vett részt váltva egymást. Közben 63 embert - 40 tengerészt és 23 civilt - kellett ellátni a hőség okozta kimerülés, füstmérgezés és könnyebb sérülések miatt
Az oltásban mintegy 400 tengerész vett részt váltva egymást. Közben 63 embert - 40 tengerészt és 23 civilt - kellett ellátni a hőség okozta kimerülés, füstmérgezés és könnyebb sérülések miatt (Fotó: AFP)

2020. július 17. [6:04]

Eloltották a környezeti katasztrófával fenyegető tüzet a San Diegó-i flottatámaszpont dokkjában álló amerikai hadihajón - jelentette be csütörtökön a haditengerészet. Az utóbbi években ez volt az egyik legsúlyosabb tűzeset amerikai hadihajón nem harci cselekmény közben.

A vasárnap reggel kigyulladt Bonhomme Richard partraszálló hajón a legnagyobb veszély az volt, hogya tűz eléri a tartályaiban lévő 3,7 millió liter üzemanyagot.

Az oltásban mintegy 400 tengerész vett részt váltva egymást. Közben 63 embert - 40 tengerészt és 23 civilt - kellett ellátni a hőség okozta kimerülés, füstmérgezés és könnyebb sérülések miatt.

Philip Sobeck ellentengernagy közölte, hogy egyelőre még ellenőrzik, nem maradt-e tűzfészek valahol, és ha ezt befejezték, akkor kezdik el a vizsgálatot a tűz okának kiderítésére. Hozzátette, hogy a kár nagyságát sem tudják egyelőre felbecsülni.

A hajó felújítási munkák miatt 2018 óta állt a San Diegó-i bázis dokkjában. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!