Kacsahadsereggel segít Kína a sáskajárás sújtotta Pakisztánon

(Fotó: pixabay)

2020. február 27. [10:20]

Százezer madárból álló kacsahadsereggel segít Kína a sáskajárás sújtotta Pakisztánt – jelentette csütörtökön a csöcsiangi Ningbo Evening News című lap.

A lap szerint a rovarpusztító szárnyasok a Kína keleti részén fekvő Csöcsiang tartományból indulnak majd útnak Pakisztánba, ahova korábban Kína már szakértőket is küldött, hogy segítsenek a dél-ázsiai országnak megfékezni az elmúlt évtizedek legsúlyosabb sáskajárását.

Kínai szakértők rámutattak, hogy az ország mintegy 20 éve a nyugat-kínai Hszincsiangban nagy sikerrel vetett be kacsákat a sáskák ellen. A kacsák alkalmazása olcsóbb és a környezetet is kevésbé terheli meg, mintha rovarirtó szereket használnának – mutatott rá Lu Li-cse, a csöcsiangi tartományi mezőgazdasági intézet egyik szakértője.

Lu kifejtette, hogy a szárnyasok között is a kacsák a legalkamasabbak a feladatra, mert előszeretettel verődnek csoportba és maradnak együtt, így könnyebb őket irányítani, emelett egy kacsa naponta 200 sáskát is fel tud falni, míg egy csirke étvágya 70 sáska elfogyasztása után már lankad.

Pakisztán jelentős részét tavaly lepték el a sáskák, komoly károkat okozva a gyapotföldeken, és már a búzatermést is veszélyeztetik. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!