Elérte Szudánt is a pusztító sáskajárás

(Fotó: MTI/EPA/Dai Kurokawa)

2020. február 20. [21:44]

Az éhínség és a háború sújtotta Dél-Szudánt is elérte a rekordméretű kelet-afrikai sáskajárás. Az ENSZ becslése szerint 25 millió ember élete kerülhet veszélybe.

Több évtized óta nem látott sáskajárás pusztít Kelet-Afrikában. A pusztítás Etiópiában és Szomáliában 25 éve nem volt ilyen súlyos, míg a legsúlyosabban érintett Kenyában 70 éve volt hasonlóra példa.

Az ENSZ és a dél-szudáni illetékesek megerősítették, hogy a rovarok Uganda irányából érkeztek az országba és nyugati irányban mozognak – számolt be a The Guardian.

Az egyiptomi vándorsáska az egyik legpusztítóbb rovarok közé tartozik. Egy 40-50 millió példányból álló raj egy nap alatt 35 ezer ember napi fejadagját pusztítja el, ezzel pedig milliók élete kerül veszélybe. Az ENSZ már megkongatta a vészharangot.

A szervezet állítása szerint ha nem sikerül megfékezni a sáskák szaporodását, akkor az a régióban 25 millió ember élelmiszer-ellátását veszélyezteti. A sáskajárás elleni eddigi védekezés, a permetezés, korlátozott sikerrel járt. A sáskák szaporodását a szokatlanul csapadékos idő is segítette. (hirado.hu)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!