Az ombudsman mi fán terem?

Beszélgetés Miladin Nešić topolyai községi ombudsmannal egy évforduló kapcsán

Miladin Nešić
Miladin Nešić (Fotó: Tóth Péter)

2017. április 1. [17:08]

Betűméret:                     

Topolya Község úttörőnek számít a községi ombudsman intézményének bevezetésében. Április 1-jén pontosan 14 éve annak, hogy a közép-bácskai városban Szerbia első községi ombudsmanját kinevezték. Az állampolgári jogok biztosához évről-évre mind többen fordulnak segítségért. Máig vannak azonban, akik nem tudják pontosan, hogy meddig is terjednek az ombudsman hatáskörei, milyen esetekben és hogyan tud segíteni polgároknak.

Miladin Nešić sorrendben a második topolyai községi ombudsman, de jól emlékszik elődje kinevezésének körülményeire is. Topolya valóban úttörőnek tekinthető ebből a szempontból?

Valóban így van, hiszen amikor 2003. április 1-jén kinevezték az első helyi ombudsmant a szerbiai jogrend tulajdonképpen még hivatalosan nem is ismerte a községi ombudsman intézményének fogalmát. Az úgy történt, hogy ezt megelőzően, 2002-ben nevezték ki az első tartományi ombudsmant. Petar Teofilović volt az ombudsman intézményének úttörője a tartományban. Mivel a tartományi képviselőháznak topolyai elnöke volt abban az időben - Egeresi Sándor személyében –, az önkormányzatban is felvetődött egy helyi ombudsman kinevezésének ötlete és lehetősége. A tartományi ombudsmant ma is első sorban olyan intézménynek tekintik, amely mindenekelőtt a kisebbségi közösségek és a kisebbségi jogok védelmét szolgálja. Csernik Dénes tapasztalt jogászt a képviselő-testület nevezte ki. Ő lett az, aki az első szerbiai községi ombudsmanként került be Szerbia történelmébe. Szerbia Köztársaság jogrendjébe hivatalosan csak 2005-ben vezették be az ombudsman intézményét. Ennek létjogosultságát aztán egy következő lépésként a 2006. évi alkotmányba is belefoglalták. Az első ombudsman azonban 2008-ban nyugállományba vonult, 2009-ben engem neveztek ki erre a tisztségre.

Mennyire ismerik mára már a község polgárai ezt a fogalmat, tudják-e, miben tud az ombudsman segíteni?

Általában azzal a kérdéssel nyitnak be hozzám, hogy: „elnézést, de nem tudom, hogy jó helyen járok-e?” Ilyenkor azt szoktam mondani, biztos, hogy jó helyen járnak, de nézzük meg, hogy tudok-e segíteni. A hatáskörök definíciójában az áll, hogy a polgári jogvédő gondoskodik a polgári és kisebbségi jogok, szabadságjogok védelméről és előmozdításáról. Hazánkban az intézménynek köztársasági szinten polgári jogvédő a neve, tartományi szinten tartományi ombudsman, a városok és a községek szintjén pedig állampolgári jogok biztosa vagy polgári jogvédő, illetve községi ombudsman. Polgár fogalom alatt ez esetben a természetes személyeket értjük, akik hazai vagy külföldi állampolgárok, állampolgárság nélküli személyek, valamint a hazai és külföldi jogi személyeket, melyek jogairól és kötelezettségeiről az igazgatási szervek döntenek. Az ombudsmanhoz a polgárok minden olyan esetben fordulhatnak, amennyiben magukat valamely jogsértés alanyának tekintik. Amennyiben az ügy az országos polgári jogvédő, vagy a tartományi ombudsman illetékességébe tartozna, Topolya község polgári jogvédője a jogvédelem érdekében ezekkel együttműködik. A polgárok emellett mindazon esetekben az ombudsmanhoz fordulhatnak, amennyiben bizonyos kérdésük vagy kétségük van valamely joguk megvalósításával kapcsolatban. Ilyenkor a polgári jogvédő útbaigazítja, jogaik megvalósításának módjáról. A tény, hogy Topolya volt az első község, amely bevezette ezt az intézményt 2003-ban, mi rendelkezünk a legtöbb tapasztalattal. Kiváló az együttműködésünk a tartományi és a köztársasági ombudsmannal, de a községi szervekkel is igen jól együtt tudunk dolgozni. A mögöttünk álló időszak bebizonyította, hogy szükség van erre az intézményre. Sok esetben ugyan nincs jogi értelemben vett illetékességünk, de információkkal segítünk a polgároknak, ha valamely tartományi vagy köztársasági szervvel akad gondjuk. A segítségnyújtásban próbálunk hatékonyan eljárni: nem csak azt vizsgáljuk, hogy az érintett szerv jogszerűen járt-e el, hanem azt is, hogy az általa hozott döntés volt-e a legcélszerűbb a polgárok szempontjából.

Meddig terjedhet egy községi ombudsman hatásköre?

Minden olyan esetben, amikor úgy gondolom, hogy megsértették a polgárok jogait, bekapcsolódhatok az ügybe. A hatásköröm ilyen szempontból igen széles. Topolyán az ombudsman mellett van jogsegély szolgálat és várhatóan hamarosan lesz majd mediációs központ is. Ez azt jelenti, több intézmény is segíti a polgárokat, hogy megvalósítsák jogaikat. Nem sok olyan község van, ahol létrehozták ezt az intézményt, Topolya ilyen szempontból pozitív példa. Ez az intézmény nem oldhatja meg a polgárok problémáit. Ha azonban az ügyeik intézése közben megsértik jogaikat, akkor megpróbálunk közbelépni. Közvetlenül lényegében nem tehetünk semmit sem, nem léphetünk az intézkedő szerv helyébe, de a rendelkezésünkre álló tények alapján beszámolót kérhetünk tőle, és véleményezhetjük a munkáját. Az érintett szerv elfogadhatja a véleményünk, de másképpen is dönthet. Ez esetben az őt ellenőrző szervhez fordulunk, de a nyilvánosság elé is tárhatjuk.

Melyek azok a leggyakrabban felmerülő problémák, amivel a polgárok az ombudsmanhoz fordulnak?

Legtöbbször szociális problémák miatt kerestek meg bennünket. Ilyen eset, ha valamely, a szociális védelemmel járó jogot nem tudtak megvalósítani, vagy úgy érzik, hogy valamely jog jár nekik, ám visszautasították őket. Ide tartoznak még a munkaviszonnyal és a gyerektartással kapcsolatos gondok, de sokan panaszkodnak a munkaadóik eljárásával kapcsolatban is. Elsősorban a magánvállalkozói szférára gondolok, ahol mi nem vagyunk illetékesek. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy sok esetben sikeresen közvetíthetünk a két fél között, amennyiben hajlandók ezt elfogadni.

A sorrendben második topolyai községi ombudsman anyanyelvi szinten beszéli a szerb és a magyar nyelvet is, ami egy ilyen többnyelvű környezetben biztosan előnyt jelenthet?

Ez egy nagyon fontos és egyben nagyon érzékeny terület. Gyakran jönnek hozzám magyar anyanyelvűek valamilyen dokumentummal, értesítéssel, felszólítással, beadvánnyal, hogy nem értik azt, mert szerb nyelven van. Aztán amikor elolvasom, sok esetben azt tudom nekik mondani, hogy ezen nem csodálkozom, mert ezt szerb nyelven sem lehet érteni. Gyakori ugyanis az ilyen dokumentumok esetében a pontatlan, igénytelen megfogalmazás, bizonyos részeket úgy tűnik, csak átmásolnak valahonnan, így nem mindig érthető. Voltak nyelvhasználati gondok a nemrégiben kinevezett közjegyzőknél is, illetve egyes bankok is hivatalos fordítást követeltek bizonyos magyar nyelvű okmányok esetében, de ezeket az eseteket rendre sikerült megegyezéses alapon orvosolni. A szlovák és a ruszin nyelv használata esetében is vannak még gondok, de többnyire pozitív változások tapasztalhatóak.

Nagyon sokan fordulnak Önhöz. A polgárokat nem csak a topolyai irodában, hanem a helyi közösségekben is rendszeresen fogadja. Miért döntött úgy, hogy a helyi közösségekbe is fogadónapokat tart?

Az utóbbi időkben már évente több mint ezren fordulnak meg nálam, hogy ügyes bajok dolgaikkal kapcsolatban tanácsot, segítséget kérjenek. Havonta ellátogatok a helyi közösségekbe is. Topolya viszonylag nagy területen fekvő község, 23 település tartozik ide. Ezért célszerűnek találtam felkínálni a helyi közösségeknek, hogy a helyszínen fogadom a polgárokat. Az emberek leggyakrabban szociális problémákkal fordulnak hozzá. Ez azt jelenti, hogy eleve nincs pénzük, ezért számukra az utazás is gondot jelenthet. Már az is segítség, hogy nem kell Topolyára utazniuk.

A szociális és munkaügyi gondok mellett milyen problémák vannak még?

Az utóbbi időben gyakori, hogy a szomszédok összevesznek valamin, majd mindent megtesznek, hogy megkeserítsék egymás életét. Mind többen keresik meg az ombudsmant ilyen problémákkal, míg korábban ez nem volt jellemző. De gyakoriak az olyan esetek, amikor a sérelem kétséget kizáróan megtörtént ugyan, de ehhez a sértett maga is hozzájárult. Ilyen eset, amikor a felek megbeszélnek valamit, majd az ehhez fűződő eltartási, vagy ajándékozási szerződést az egyik fél olvasatlanul aláírja, majd később kiderül, hogy abban nem az áll, amit állítólag megbeszéltek. Az ilyen eseteket nagyon nehéz utólag orvosolni.

Nemzetközi konferenciával ünnepelték az intézmény fennállásának tizedik évfordulóját. Mi adta az ötletet?

Tekintettel, hogy 2003-ban Topolyán kezdte meg munkáját a helyi ombudsman intézménye, 2013-ban úgy véltük, a tíz éves évfordulót méltóképpen kell megünnepelni. De nem egy protokoll jellegű ünnepséget, hanem munka- és szakmai jellegű konferenciát szerveztünk. A munkajellegű konferencia elsősorban arról szólt, hogy erősítsük ezt az intézményt, és hálózatát próbáljuk országszerte elterjeszteni. Célunk az, hogy minden szerbiai polgár számára egyformán elérhető legyen jogainak a védelme. Topolyán van egyébként a székhelye a Helyi Ombudsmanok Szövetségének is, mely 2012-ben alakult.

Tóth Péter

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!