Horgos: A haladók számítógépet adományoztak a helyi egészségügyi állomásnak

Az új számítógéppel vélhetően gyorsabb lesz az adatkezelés
Az új számítógéppel vélhetően gyorsabb lesz az adatkezelés (Fotó: Info TV)

2017. október 10. [14:29]

Betűméret:                     

A Szerb Haladó Párt (SNS) a horgosi egészségügyi állomás megsegítésére indított akciót. Helyi szervezetük kezdeményezésére, horgosi támogatók bevonásával egy gyors és korszerű, monitorral ellátott számítógépet adományoztak az egészségügyi intézménynek.

A számítógépet ma délelőtt adták át a horgosi egészségügyi állomás vezetőjének, aki elégedettségének adott hangot, hogy az adományozók felismerték az informatikai rendszer fejlesztésének fontosságát, mivel éppen az szorul mielőbbi korszerűsítésre. Elsősorban az internet-kapcsolatot kellene felerősíteni, mert gyakran nincs elérhetőségük, de a szolidan ellátott intézményben egészségügyi fejlesztések is elkelnének.

Az átadáson a Szerb Haladó Párt községi és helyi tisztségviselőin kívül megjelent Gyólay Karolina, a községi orvosi rendelőket és a horgosi egészségügyi állomást is magába foglaló Magyarkanizsai Egészségház igazgatója is.

„Ez az adomány nagy segítséget jelent a horgosi egészségügyi állomás munkájában. A mai modern korban már minden orvos számítógépen dolgozik, az adatokat ia azon dolgozza fel, számítógép segítségével nyomtatja a recepteket és írja ki az utalókat. Ehhez egy gyors és korszerű felszerelés kell. Meg kell, hogy köszönjük, hogy a párt jóvoltából mától az egyik orvosi rendelőben új számítógépen dolgozhat az orvos, vélhetően gyorsabban és hatékonyabban, mint eddig. Köszönet illeti az adományozókat, nem utolsó sorban pedig a kezdeményezőket, a Szerb Haladó Párt helyi és községi szervezeteit, amiért ily módon is igyekeztek hozzájárulni a horgosi egészségügyi állomás fejlesztéséhez.” - nyilatkozta Gyólay Karolina.

Az igazgatónő és a horgosi intézmény vezetője is reményét fejezte ki, hogy a haladók példája követőkre talál és mások is megtalálják a módját, hogy hozzájáruljanak a község egészségügyi hálózatának fejlesztéséhez és korszerűsítéséhez, hiszen az a magyarkanizsai község minden polgárának érdeke.

Nemrégiben adtunk hírt arról, hogy a Szerb Haladó Párt (SNS) magyarkanizsai községi szervezete könyvgyűjtést szervezett, minek eredményeként mintegy 250 magyar és szerb nyelvű kötettel gazdagították a magyarkanizsai József Attila Könyvtár állományát.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!