Akár meg is szűnhet a Vajdasági Kerékpáros Szövetség

2017. október 10. [14:02]

Betűméret:                     

A Vajdasági Kerékpáros Szövetséget (BSV) a megszűnés veszélye fenyegeti, ha elítélik azok alapján a feljelentések alapján, amelyeket a szerb Belügyminisztérium (MUP) tett a szövetség ellen, mert nem fizette ki a különböző versenyeken és rendezvényeken alkalmazott rendőri biztosítást.

A vajdasági kerékpáros klubokat tömörítő szövetség ellen jelenleg négy bírósági eljárás folyik a MUP miatt, amelyek összértéke kétmillió dinár (a kamatok és a perköltségek nélkül), és amennyiben a szövetség elveszíti a pereket, akkor a Vajdaságon átívelő kerékpáros versenyek akár a múlté lehetnek, mivel a BSV, mint szervezet megszűnne működni.

A probléma egyébként nem csak Vajdaságot érinti, tekintettel arra, hogy Szerbia más részein is hasonló problémákkal küzdenek.

A probléma alapja az, hogy a szerbiai törvények nem úgy tekintenek az utakon történő kerékpározásra, mint sportra, ezért minden alkalommal, amikor a klubok edzést tartanak, engedélyt kell kérniük az illetékes szervektől. Nebojša Subić, a Vajdasági Kerékpáros Szövetség képviselője a 021.rs-nek elmondta, hogy az illetékesek nem tanúsítanak megértést egy olyan olimpiai sportág iránt, amelynek már száz éves hagyománya van Vajdaságban, ezért az akár meg is szűnhet.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!