Zentai helyi közösségi választás: A VMSZ által támogatott jelöltek szerepeltek a legjobban

Sarnyai Rózsa Edit, a Községi Közigazgatási Hivatal vezetője a sajtótájékoztatón
Sarnyai Rózsa Edit, a Községi Közigazgatási Hivatal vezetője a sajtótájékoztatón

2017. október 9. [15:37]

Betűméret:                     

Nem hivatalos értesüléseink szerint a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott jelöltek szerepeltek a legjobban a vasárnap megtartott helyi közösségi választáson, ugyanis a Zenta községben található hét helyi közösség közül ötben a VMSZ, kettőben pedig a SNS által támogatott jelöltek szerezték meg a többséget.

Sarnyai Rózsa Edit, a Községi Közigazgatási Hivatal vezetője mai sajtótájékoztatóján elmondta, a választói névjegyzéken összesen 20 961 személy szerepelt, közülük 6231-en a Tisza-part–Alvég helyi közösség, 5568-an a Centar–Tópart helyi közösség, 5427-en a Kertek helyi közösség, 1458-an a felsőhegyi, 1247-en a tornyosi, 582-en a kevi, 448-an pedig a bogarasi helyi közösség területéről. Mint mondta, a hozzájuk eljuttatott adatok szerint a részvételi arány összességében kb. 20 százalék volt, Bogarason és Keviben azonban az 50 százalékot is meghaladta. Hozzátette, a szavazás mindenütt rendben folyt le, sehol nem került sor semmiféle incidensre.

A lakosoknak a Centar–Tópart helyi közösségben 11, a Tisza-part–Alvég és a Kertek helyi közösségekben 9-9, a falvak közül Felsőhegyen és Tornyoson 9-9, Bogarason és Keviben pedig 7-7 tanácstagot kellett megválasztaniuk. A szavazás eredményeiről egyelőre nem kaptunk hivatalos tájékoztatást, nem hivatalos értesüléseink szerint azonban a hét helyi közösség közül ötben a VMSZ, kettőben pedig a SNS által támogatott jelöltek szerezték meg a többséget. Az előbbiek közé információink szerint a zentai Tisza-part–Alvég, a zentai Kertek, valamint a bogarasi, a felsőhegyi és a tornyosi helyi közösség, az utóbbiak közé pedig a zentai Centar–Tópart és a kevi helyi közösség tartozik.

H. A.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!